Några kundexempel

Kivik Art Centre

Ett långvarigt samarbete nästan från starten 2008. Arbetet omfattar bl.a. kommunikationsplanering, webbdesign och uppdatering, nyhetsbrev, sociala medier, pressutskick, IT-support mm.

Hemsida

Senaste omdesignen gjordes 2022 i samarbete med Eva Brumark Design. Syftet var att göra det alltmer fylliga innehållet mer lättnavigerad med stort fokus på bilder och uppdaterade texter om verken.
Andra krav var även att integrera vänföreningens information på sajten och att erbjuda besökare att boka plats på guidningar, workshops o dyl.
Målet med kommunikationen är att inspirera och informera besökarna om Kivik Art Centre och locka till att besöka parken.

Kivik Art Centre – Nyhetsbrev

Kraven på Kivik Arts nyhetsbrev är dels att kunna hantera olika sändlistor med över 2000 mottagare, dels uppfylla GDPR.
Valet föll på Get a Newsletter som är en svensk leverantör som garanterar att personuppgifterna hanteras på egna servrar inom Sverige utan samarbeten med tredjepart inom big-data-branschen.

Riksteaterföreningar

Riksteaterföreningarna i Simrishamn, Tomelilla och Ystad samarbetar tätt. Med fokus på Simrishamn och Tomelilla integrerar jag deras marknadsföring och kommunikationsplanering genom olika kanaler: hemsida, biljettbokning via Tickster, internetmarknadsföring och annonsering, sociala medier, nyhetsbrev, trycksaker mm.

Bläddra gärna vidare i detta bildspel så kan du se hur vi arbetar inom dessa olika kanaler!

Tryckt folder

Riksteaterföreningarna i Simrishamn och Tomelilla har valt att göra en gemensam tryckt folder med säsongsprogrammet. Arrangörerna ger mig ett grundunderlag med texter och bilder som jag kompletterar och bearbetar. Formgivningen har jag gjort så den matchar både deras egna önskemål och Riksteaterns nationella grafiska profil.

Trycket görs av Åbergs Tryck i Tomelilla med vilka jag har förtroendefullt samarbete från prepress till falsning och slutprodukt.

Riksteaterföreningar – Sociala medier

Internetmarknadsföringen av riksteaterföreningarnas arrangemang görs genom Facebook och Instagram. Först och främst med organiska inlägg med både text, bild och egenproducerade videos. Samverkan görs med eventuella partners som Musik i Syd, Malmö Opera och Riksteatern.

Ibland stöttas kampanjer upp med annonsering på Metas plattformar Facebook och Instagram. Annonskampanjer och innehåll skapas och i en del fall samordnas dessa med Riksteaterns kommunikationsbyrå Getsocial.

Riksteaterföreningar – Nyhetsbrev

Både Simrishamns och Tomelillas Riksteaterföreningar skickar nyhetsbrev med tjänsten Mailchimp – kanske världens största leverantör i branschen. Systemet är avancerat för att mäta och följa upp nyhetsbreven och kampanjerna.
Nyhetsbreven är en samordnad del av arrangörarnas andra kommunikationskanaler.

Registrena uppdateras med Riksteaterns nationella medlemsregister med de GDPR-policys som både Riksteatern och de båda lokala föreningarna beslutat.

Biljettförsäljning – Tickster

Riksteatern slöt ett nationellt avtal med Tickster under pandemin för att underlätta för de lokala riksteaterföreningarna att minska de fysiska köerna och kontanta betalningarna.

För Simrishamns Riksteaterförening administrerar jag upplägget av evenemang, biljetter och integrerar detta med hemsidan där publiken kan förköpa sina biljetter och betala via kort eller Swish.

Gladeholm – Webbshop

Gladeholm har under många år sålt brickor, handukar mm med tryck både på webben och på knalle-marknader. Med succén med brickan Demonstration för lika rättigheter krävdes en mer fullödig e-handelslösning med onlinebetalning inkl returer, lagerhantering, logistik för frakt.
Med en webbutik skapad med Shopify och en rad integrerade underleverantörer har försäljningen skjutit fart!

Bokomani - Webbshop

Museimannen, konstkritikern, formgivaren mm Sune Nordgren är även förläggare och startade ett antikvariat på nätet, Bokomani. Webbutiken skapade jag i WooCommerce och har integrerat den med onlinebetalning via Stripe.

Magasinet Skåne

Magasinet Skåne är ett livstilsmagasin som handlar om just Skåne. Den har funnits sedan 2004, kommer ut 6 gånger per år och läses av runt 40 000 personer.

Jag ansvarar för kommunikationen via sociala medier i nära samarbete med redaktionen och kommunikationsbyrån Value Not Noise som omdesignat sajten och även är delägare.

Internet-annonsering

Kommunikationen på sociala medier samordnas med övriga kanaler som sajten, nyhetsbrev, event och förstås själva tidningen.

Organiska inlägg på Metas plattformar Facebook och Instagram planeras ihop med annonseringen. I verktygslådan används ofta AdManager, Meta Business Suite resp Manager.

Kiviks Bio

För Kiviks Bio – som drivs av den offensiva ideella föreningen Kulturföreningen Bernadotte – har jag skapat en sajt med internt bokningssystem som kan administreras även av den ideellt arbetande biljettkassan.
I grunden är sajten skapad i WordPress med tillägget Event Manager Pro för att biobesökarna ska kunna boka biljetter och få påminnelser dagen innan. Bion har valt att besökarna inte ska behöva skapa konto på sajten men ändå få bekräftelser och påminnelser till sin mejl.

Jag har även skapat en dummy-formgivning till det tryckta programblad som regelbundet sprids brett.

Hör av dig så sätter vi igång!